Predavanje dr Ranka Rajovića za dijasporu iz Australije

200,00 RSD

Onlajn predavanje za dijasporu iz Australije:

"Greške koje prave roditelji. Izazovi odrastanja dece u 21. veku."

Predavač: dr Ranka Rajovića

Gost: Oliver Subotić, autor knjige „Tesla: duhovni lik“ govoriće o aktivnom učešću uže porodice u emocionalnom i intelektualnom razvoju dece danas.

Termin:

sreda 26.1.2022.

Vreme po vremenskim zonama:

Sydney 19 h (AEDT)

Beograd 9 h (CET)

Predavanje je podeljeno na 3 celine:

  1. Kao što su roditelji svesni, okruženje se brzo menja što dovodi do  brojnih posledica u razvoju dece. Isto tako škola sporo reaguje u odnosu na brze promene okruženja. Sve je više dece sa razvojnim smetnjama, a Dr Rajović jasno ukazuje kako problemi nastaju i kako se izboriti.
  2. Dosada je važna za razvoj misaonih procesa, a zajedno sa nelogičnim pričama je i pokretač mašte. Dr Rajović će dati savete na koji način bi trebalo osmisliti aktivnosti i stimulisati decu kroz igru.
  3. Učenje na pamet predstavlja veliko opterećenje za decu, pa je potrebno učiti na drugi način, o čemu će biti više reči na predavanju.

Nakon predavanja koje traje 60 minuta predviđena je i diskusija u trajanju od 30 minuta. Ukoliko želite da učestvujete na online predavanju možete pristupitu preko Zoom linka. Predavanje se ne plaća, ali rezervacija mesta iznosi 200 RSD za uplate iz Srbije ili 2 eura za uplate iz inostranstva. Taj novac ide za Društvo vaspitača Vojvodine (preko koga je NTC seminar odobren od Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije), koji će od toga kupiti edukativni materijal za nekoliko vrtića u Vojvodini.

Dr Ranko Rajović je dugogodišnji predavač na Pedagoškom fakultetu u Kopru, Sloveniji, šef katedre za Obrazovne neuronauke.  Svoje stručno znanje koncipirao je i osmislio  NTC program sa inovativnim sistemom koji obuhvata  razvoj dece i metode učenja.Igra, kao unutrašnja motivacija deteta, ključni je faktor NTC programa, koji je na tome baziran i sprovodi se u 17 država Evrope!

Kategorija:

Opis

Više informacija:
https://ntcucenje.com/

Korisni linkovi:

UNICEF: https://www.youtube.com/watch?v=-E7GWiEjju4&t=23s

Euronews: https://ntcucenje.com/gde-prestaje-granica-zabave-zavisnosti-od-video-igara-nisu-postedjena-ni-najmladja-deca/
Intervju sa dr Rajovićem u emisiji Na Glas, RTV SLO iz 2016. godine sa preko 100.000 pregleda za 2 dana: https://www.facebook.com/1528178460796623/videos/1811269775820822

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Predavanje dr Ranka Rajovića za dijasporu iz Australije”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram