Predavanje dr Ranka Rajovića za dijasporu

200,00 RSD

Onlajn predavanje "Izazovi odrastanja dece u 21. veku. Greške koje prave roditelji", dr Ranka Rajovića u četvrtak 9.12.2021 u 19 časova.

Kategorija:

Opis

Onlajn predavanje "Izazovi odrastanja dece u 21. veku. Greške koje prave roditelji", dr Ranka Rajovića u 
četvrtak 9.12.2021 u 19 časova.
Vreme po vremenskim zonama:
Beograd 19.00 časova
Nju Jork 13.00 časova
Čikago 12.00 časova
Los Anđeles 10.00 časova

Predavanje je podeljeno na 3 celine:1. Kao što su roditelji svesni, okruženje se brzo menja što dovodi do  brojnih posledica u razvoju dece. Isto tako škola sporo reaguje u odnosu na brze promene okruženja. Sve je više dece sa razvojnim smetnjama, a Dr Rajović jasno ukazuje kako problemi nastaju i kako se izboriti.

2. Dosada je važna za razvoj misaonih procesa, a zajedno sa nelogičnim pričama je i pokretač mašte. Dr Rajović će dati savete na koji način bi trebalo osmisliti aktivnosti i stimulisati decu kroz igru. Okruženje se menja, navike se menjaju, a sve to utiče na sposobnosti i mogućnosti naše dece, pa je potrebno da prilagodimo sadržaj i pristup edukacije kako bi se maksimalno podstakao razvoj deteta i ispoljavanje potencijala.

3. Učenje na pamet predstavlja veliko opterećenje za decu, pa je potrebno učiti na drugi način, o čemu će biti više reči na predavanju.

Nakon predavanja koje traje 60 minuta predviđena je i diskusija u trajanju od 30 minuta. Ukoliko želite da učestvujete na online predavanju možete pristupitu preko Zoom linka. Predavanje nije komercijalno, plaća se kotizacija za rezervaciju mesta u iznosu 200 RSD za uplate iz Srbije ili 2 eura za uplate iz inostranstva. Taj novac ovaj put ide za Društvo vaspitača Vojvodine (preko koga je NTC seminar odobren od Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije), koji će od toga kupiti edukativni materijal za nekoliko vrtića u Vojvodini.

Dr Ranko Rajović je dugogodišnji predavač na Pedagoškom fakultetu u Kopru, Sloveniji, šef katedre za Obrazovne neuronauke.  Svoje stručno znanje koncipirao je i osmislio  NTC program sa inovativnim sistemom koji obuhvata  razvoj dece i metode učenja.Igra, kao unutrašnja motivacija deteta, ključni je faktor NTC programa, koji je na tome baziran i sprovodi se u 17 država Evrope!

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Predavanje dr Ranka Rajovića za dijasporu”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram