Tribina „Dečji svet je veći od ekrana“

Besplatno

Besplatnu tribinu pod nazivom „Dečji svet je veći od ekrana“ organizuje kompanija Telekom Srbija sa saradnicima, u okviru šireg projekta koji je pokrenut kako bi se podigla svest javnosti o uticaju digitalnih uređaja na decu u ranom razvoju.

Na lageru

Kategorija:

Opis

O DOGAĐAJU

 

Tribinu pod nazivom „Dečji svet je veći od ekrana“ organizuje kompanija Telekom Srbija sa saradnicima, u okviru šireg projekta koji je pokrenut kako bi se podigla svest javnosti o uticaju digitalnih uređaja na decu u ranom razvoju. Četvrta tribina u nizu održaće se u subotu, 15. juna 2024. godine, u Velikoj sali Narodnog pozorišta Niš, s početkom od 11.00 časova. Predviđeno trajanje tribine je sat i po vremena. 

 

TEME

 

Mnogobrojni pozitivni aspekti tehnološkog napretka poslednjih decenija, posebno na polju razvoja mobilnih komunikacija, doprineli su globalnom društvenom prosperitetu i činjenici da su nove generacije dece od malena izložene digitalnoj tehnologiji. Međutim, gotovo od same pojave tih uređaja traje i debata o uticaju ekrana digitalnih uređaja na razvoj dece. Stoga je za roditelje i profesionalce koji se bave ranim razvojem dece jedna od veoma značajnih tema iznalaženje načina da se detetovo vreme ispred ekrana ograniči i usmeri prema adekvatnim sadržajima. Deca su najosetljiviji deo svake zajednice i odgovornim pristupom u njihovom razvoju utiče se na budućnost celog društva. Zato je važno da se čuje reč stručnjaka o najboljim praksama i strategijama o postizanju ravnoteže između digitalnih i fizičkih aktivnosti dece, kako bi se pružile smernice za pravilnu upotrebu digitalnih uređaja u njihovom svakodnevnom životu.  

 

GOVORNICI

 

 

Tribine će moderirati Dolores Milošev Erdeg, novinarka i autorka porodičnog podkasta „Zdrava priča sa Dolores“.

 

REGISTRACIJA

 

Zainteresovani mogu da prisustvuju tribini uz prethodnu registraciju. Broj mesta je ograničen i samo oni koji dobiju povratni mejl s QR kodom biće u prilici da prisustvuju. 

 

Mole se prijavljeni posetioci da na tribinu dođu u periodu od 10.15 do 10.45.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Tribina „Dečji svet je veći od ekrana“”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram