Stručni tim – novi 2018-06-03T02:09:22+00:00

Ranko Rajović

Autor programa

Ranko Rajović je specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Predsednik Mense Srbije u dva mandata, dugogodišnji član Borda direktora svetske Mense (2000 – 2010) i predsednik Komiteta za darovitu decu svetske Mense (2010 – 2012). Na kongresu Mense International, održanom na Novom Zelandu krajem oktobra 2010. imenovan je za predsednika Komiteta svetske Mense za darovitu decu. Ova počast je usledila posle Rankovog višegodišnjeg bavljenja darovitom decom i programima u vezi sa darovitošću najmlađih. U 2015. godini dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu. Radi na pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji.

Uroš Petrović

Koautor programa

Koautor NTC programa za škole. Književnik, autor 12 knjiga iz oblasti književnosti za decu i mlade za koje je dobio isto toliko nagrada. Knjige su mu objavljene i na italijanskom, grčkom, makedonskom, mađarskom i češkom jeziku. Dobitnik je i većeg broja prestižnih nagrada za fotografiju. Dugogodošnji predsednik Mense Srbije i član Borda direktora Mense International. Gostujući je predavač na više fakulteta i drugih obrazovnih ustanova u zemlji i inostranstvu.

Igor Stefanović

Saradnik

Igor je stručni saradnik u NTC sistemu učenja. Učestvuje u organizovanju i sprovođenju NTC letnjih škola. Više o Igoru i njegovom radu možete pogledati na: http://igorstefanovic.com

Marija Barać

Saradnik

Dr Marija Barać, specijalista interne medicine, magistar endokrinologije, doktorant, Institut za endokrinologiju, Klinički centar Srbije, praktičar transakcione analize, instruktor joge za decu i mame, mama dve devojčice.

Jelena Davidović Rakić

Saradnik

Jelena je diplomirala psihologiju na Odseku za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Magistrirala je iz oblasti ljudskih resursa. Doktorirala je na Katedri za psihologiju, Univerzitet u Istočnom Sarajevu. Docent je na Filozofskom fakultetu na Katedri za psihologiju Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Istražuje efekte primene NTC Programa u praksi od 2011. godine i autor je više naučnih i istraživačkih radova.

Ljubomir Vasičin

Saradnik

Diplomirao je košarku na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu. Četiri godine radio kao trener mlađih kategorija pri Košarkaškom savezu Srbije. Dvadeset godina se bavi košarkom kao trener i autor u nekoliko država. Idejni je tvorac i organizator prvog košarkaškog istraživačkog kampa po metodologiji „NTC sistem učenja“. Učestvovao u svojstvu stručnog saradnika pri izradi Metodičkog priručnika „NTC sistem učenja„ u delu kinezioloških aktivnosti. Aktivan je kao saradnik i koordinator u organizovanju i realizaciji NTC letnjih škola i kampova. Licencirani je instruktor NTC sitema učenja za sport.

Tanja Babić

Saradnik

Tanja Babić je diplomirala na National and Kapodistrian University of Athens, na Odseku za osnovno obrazovanje. Učiteljica i koordinator aktivnosti predškolske grupe na srpskom jeziku pri Udruženju Srba Grčke i Prvoj dopunskoj školi od 2006 do 2008. godine.Radila 8 godina u privatnom zabavistu „Jupi„ u Atini gde je pored svakodnevnih aktivnosti pisala i program rada. Korisnik je Atina testa za dijagnozu teškoća pri učenju.

Mina Banousi

Saradnik

Mina je diplomirala na National and Kapodistrian University of Athens, na Odseku za osnovno obrazovanje. Učiteljica je i koordinator aktivnosti predškolske grupe na srpskom jeziku pri Udruženju Srba Grčke i Prvoj dopunskoj školi od 2008 do 2014. godine. Koordinator je i saradnik na projektu Environmental Local Authorities InterBalkan Netowork – ELAIN, koji se bavi unapređenjem i zaštitom životne sredine na nivou lokalne samouprave na Balkanu. Volonter na više projekata zaštite životne sredine u Atini.

Tamara Simić

Saradnik

Tamara Simić, diplomirani profesor sporta i fizičkog vaspitanja. Tri godine je radila kao trener sa decom predškolskog uzrasta. Trener i koordinator programa u Školici sporta Čigra u Zrenjaninu. Aktivna je kao saradnik i koordinator u organizovanju i realizaciji NTC letnjih škola i kampova. Licencirani je instruktor NTC sistema učenja za sport.

Marijana Milošević Simić

Saradnik

Marijana Milošević Simić, diplomirani muzički pedagog, autor više akreditovanih seminara Multimedijalne muzičke radionice, namenjenih stučnom usavršavanju zaposlenih u obrazovanju. Autor Muzičke radionice za bebe Bim Bam u kojoj se sprovodi program rane muzičke stimulacije. Programski direktor El Sisteme Srbije, socijalno-inkluzivnog načina učenja muzike.

Anica Jezdić

Saradnik

Anica Jezdić – Master defektolog – surdolog (Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Beograd), poseduje višegodišnje kliničko iskustvo u rehabilitaciji sluha i govora gluve i nagluve dece, zaposlena u KBC Zvezdara, reedukator psihomotorike, (Institut za mentalno zdravlje, Beograd). Licencirani je predavač NTC sistema učenja. Marte Meo® praktičar. Sertifikovani Baby Signs® instruktor. Poseduje sertifikat bazičnog Montesori kursa. Mama dečaka, koja svakodnevno uživa u razmeni energije sa decom, proširuje svoja znanja i obogaćuje ih novim iskustvima i pristupima.

Marina Ilić

Saradnik

Marina Ilić je diplomirani vaspitač u predškolskim ustanovama. Licencirani je NTC predavac i koordinator za radionice predškolskog uzrasta u Beogradu. Autor je seminara „ U svetu jedina, moja domovina“. Kao autor prezentovala je radove iz oblasti unapredjenja predškolskog obrazovanja. Prati i učestvuje u takmičenjima za najigračku. Za izdavačku kuću „ Jamax – Pino toys“ piše srtučne opise igračaka koje su u njihovoj ponudi

Maša Karleuša Vulkanou

Saradnik

Maša Valkanou je MSc psiholog, licencirani psihoterapeut Sistemske porodične terapije i edukant Psihoanalitičke psihoterapije dece i adolescenata. U svojoj kliničkoj praksi u Institutu za psihologiju, psihoterapiju i edukaciju – Reverie, radi sa različitim psihopatologijama. Bavi se individualnom, terapijom parova i porodičnom psihoterapijom, dečjom psihoterapijom, savetovanjem i psihodijagnostikom, bolestima zavisnosti, kao i radom sa funkcionalnim i kreativnim ljudima koji žele dalji psihološki rast i razvoj. Nosilac je i učesnik mnogih projekata u oblasti mentalnog zdravlja, ima preko 15 godina iskustva u radu na projektima za mlade. Radi na projektima za decu u kojima se pospešuje psihomotorni, emotivni i kognitivni razvoj. Bavi se i akademsko-naučnim radom.

Tijana Kesić Stamenković

Saradnik

Tijana Kesić Stamenković, diplomirana glumica. Osnivač škole glume „Umetnička radionica Kesić” u kojoj već 13 godina radi kao predavač i organizator nastave. Učestvovala u projektu „Da živimo zajedno“, sa predstavom „Mala Princeza“ u kojoj su igrala deca iz škole zajedno sa osobama sa posebnim potrebama. Pet godina radila kao profesor glume na engleskom jeziku, u internacionalnoj školi Chartwell International School. Idejni tvorac i organizator internacionalnog festivala dečije pozorišne igre „Glumijada“, na kome učestvuju radionice glume iz Srbije i inostranstva. Učesnik Young Theater projekta EU, za obuku predavača za teatar improvizacije. Koordinator i predavač NTC dramskih radionica, koje vodi u Beogradu i Novom Sadu.