Politika privatnosti

Ko smo mi?

Naša web adresa je: https://ntcucenje.com.

Koje lične podatke, i zašto, prikupljamo?

Komentari

Kada posetioci napišu komentar na našim objavama mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, uz IP adresu posetioca, kao i string korisničkog agenta pretraživača kako bismo lakše uočili spam, to jest neželjene poruke.

Moguće je da će šifrovan string kreiran od vaše e-pošte (tzv. hash) biti dostavljen Gravatar servisu kako bi proverili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika će biti javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Kontakt forme

Kada popunite obrazac za kontakt na našoj web stranici koji traži vašu adresu e-pošte, istu čuvamo kako bismo mogli da vam odgovorimo na upit.

Ako se prijavljujete za naš oglasnik, vaša e-adresa će biti sačuvana na našem serveru kako bismo vam mogli poslati vesti.

Mediji

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbegavati prenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posetioci web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web stranice.

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ugrađeni (embedded) sadržaj sa drugih sajtova

Članci na ovoj stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (na primer video, slike, članke, prijavne forme, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih stranica ponaša se identično kao da je posetilac posetio tu drugu stranicu.

Ove stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na njihovoj stranici.

Analitika

S kim delimo vaše podatke

Komentari ostavljeni na objavama mogu biti provereni kroz automatske usluge za otkrivanje neželjenih poruka.

Ne delimo vaše lične podatke sa drugim licima.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Kada napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvek. Ovo se radi u cilju automatskog prepoznavanja i odobravanja budućih komentara, umesto da ih držimo na čekanju do odobrenja.

Vaše kontakt podatke čuvamo dok se ne odjavite od primanja vesti.

Shop

Dok ste u poseti našoj prodavnici, pratimo sledeće:

Proizvodi koje ste gledali: ovo ćemo koristiti da Vam, na primer, prikažemo proizvode koje ste nedavno gledali
Lokaciju, IP adresu i tip pretraživača: ove podatke koristimo za stvari kao što su računanje dostave
Adresa za dostavu: tražićemo Vam da unesete ovaj podatak kako bismo, primera radi, procenili dostavu pre nego što plasirate porudžbinu i poslali Vam porudžbinu!
Takođe ćemo koristiti kolačiće da pratimo sadržaj korpe dok Vi pregledate naš sajt.

Kada kupujete kod nas,tražićemo vam da dostavite sledeće informacije o Vama: ime i prezime, kućnu adresu, adresu dostave, adresu e-pošte, telefonski broj i detalje platne kartice. Ove informacije koristimo da bismo:

Send you information about your account and order
Vam poslali informacije o Vašem nalogu i porudžbini
Odgovorili na Vaše zahteve, uključujući refunde i žalbe
Proknjižili uplate i sprečimo prevare
Bili saglasni sa našim pravnim obavezama, kao na primer računanje poreza
Poboljšali ponudu naše prodavnice
Vam slali marketinške poruke, ako izaberete da ih primate
Ako napravite nalog, pohranićemo Vaše ime, adresu, adresu e-pošte i broj telefona, što će biti upotrebljeno da se popuni obrazac potvrde kupovine pri budućim narudžbinama

Takođe ćemo sačuvati komentare ili recenzije, ako odlučite da ih ostavite.

Ko u našem timu ima pristup

Članovi našeg tima imaju pristup informacijama koje nam dostavite. Na primer, i Administratori i Menadžeri prodavnice mogu da pristupe sledećem:

Informacije o narudžbini, kao npr. šta je kupljeno, kada je kupljeno i gde treba poslati, i
Informacije o kupcu, kao što su Vaše ime, adresa e-pošte, informacije o fakturisanju i isporuci.
Članovi našeg tima imaju pristup ovim informacijama kako bi pomogli u realizaciji narudžbina, obradi zahteva za refundaciju i kako bi vam pružili podršku.

Šta delimo sa drugima

Delimo informacije sa trećim licima koja nam pomažu da vam pružimo usluge u vezi sa porudžbinama i prodavnicom.

Plaćanja

Prihvatamo plaćanja preko PayPal-a. Prilikom obrade transakcija neki vaši podaci dostavljaju se PayPal-u, uključujući informacije potrebne za obradu ili podršku plaćanja, kao što su ukupni iznos kupovine i informacije o obračunu.

Za više informacija pogledajte Politiku privatnosti PayPal-a.

Koja prava imate nad vašim podacima

Ako ste nas kontaktirali putem kontakt forme ili se prijavili na newsletter,  ili ste pisali komentare, možete zatražiti preuzimanje izvozne datoteke ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili.

Takođe, možete zatražiti brisanje svih ličnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namene.

Kontaktirajte nas na [email protected] ukoliko želite da zatražite brisanje svih ličnih podataka.

 

 

 

 

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram