Politika privatnosti i Opšti uslovi korišćenja

 

 

Ko smo mi?

Naša web adresa je: https://ntcucenje.com.

Agencija za obrazovanje NTC EDU
Danila Kiša 7a
21000 Novi Sad
Srbija
Delatnost i šifra delatnosti: OSTALO OBRAZOVANJE 8559
PIB: 108690801
Matični broj: 63631019
Kontakt: 021 451 405 / 065 2 451 405 

Opšti uslovi kupovine

U ime Agencija za obrazovanje NTC EDU (u daljem tekstu “NTC EDU”) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući
mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su
samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni NTC EDU (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Uslovi korišćenja

Upotrebom ovog internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu “uslovi”) i slažete se da ste obavezni da ih poštujete, kao i sve druge primenljive zakone i propise. Ukoliko ne prihvatate ove uslove, nemojte koristiti ovaj internet sajt.

NTC EDU može izmeniti ove Uslove u bilo kom trenutku izmenama u ovom tekstu. Trebalo bi da posetite ovu stranicu s vremena na vreme i proverite ažurne Uslove, jer ste njima zakonski vezani. Pojedine odredbe ovih Uslova mogu biti nadjačane eksplicitnim zakonskim aktima ili saopštenjima istaknutim na drugim stranicama ovog sajta.

Koje lične podatke, i zašto, prikupljamo?

Komentari

Kada posetioci napišu komentar na našim objavama mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, uz IP adresu posetioca, kao i string korisničkog agenta pretraživača kako bismo lakše uočili spam, to jest neželjene poruke.

Moguće je da će šifrovan string kreiran od vaše e-pošte (tzv. hash) biti dostavljen Gravatar servisu kako bi proverili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika će biti javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Kontakt forme

Kada popunite obrazac za kontakt na našoj web stranici koji traži vašu adresu e-pošte, istu čuvamo kako bismo mogli da vam odgovorimo na upit.

Ako se prijavljujete za naš oglasnik, vaša e-adresa će biti sačuvana na našem serveru kako bismo vam mogli poslati vesti.

Mediji

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbegavati prenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posetioci web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web stranice.

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ugrađeni (embedded) sadržaj sa drugih sajtova

Članci na ovoj stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (na primer video, slike, članke, prijavne forme, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih stranica ponaša se identično kao da je posetilac posetio tu drugu stranicu.

Ove stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na njihovoj stranici.

Analitika

S kim delimo vaše podatke

Komentari ostavljeni na objavama mogu biti provereni kroz automatske usluge za otkrivanje neželjenih poruka.

Ne delimo vaše lične podatke sa drugim licima.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Kada napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvek. Ovo se radi u cilju automatskog prepoznavanja i odobravanja budućih komentara, umesto da ih držimo na čekanju do odobrenja.

Vaše kontakt podatke čuvamo dok se ne odjavite od primanja vesti.

Shop

Agencija za obrazovanje NTC EDU nije u sistemu PDV-a.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno
najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, NTC EDU je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Upotreba internet sajta

Sav materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu “Sajt”) je zaštićen autorskim pravima i svaka neovlašćena upotreba može predstavljati kršenje Zakona o autorskom i srodnim pravima, Zakona o žigovima ili drugih zakona iz oblasti intelektualne svojine. Osim ukoliko je drugačije naznačeno na drugom mestu na ovom sajtu, sav sadržaj možete pregledati, kopirati, štampati ili preuzimati isključivo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu i u informativne svrhe, pod uslovom da sve naznake o autorskim pravima ili drugim vlasničkim informacijama koji su sadržani u originalnom dokumentu zadržite u svim kopijama. Ne možete menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ne uzimajući u obzir prethodno navedeno, bilo koji softver ili drugi materijal dostupan za preuzimanje ili korišćenje preko ovog sajta koji poseduje sopstvene uslove korišćenja ili licenciranja nalazi se pod zaštitom tih uslova. Ukoliko prekršite bilo koji od ovih Uslova, vaša dozvola za upotrebu sajta će biti povučena i bićete obavezni da odmah uništite sve sadržaje koje ste preuzeli ili odštampali.

Osim ako je eksplicitno drugačije naznačeno ovde ili na nekoj drugoj stranici ovog sajta, ništa ovde sadržano, bilo izričito, prećutno, odricanjem ili na drugi način, vam ne daje pravo da koristite bilo koji deo intelektualne svojine koju ste pronašli na Sajtu.

Informacije

Svi materijali, povratne informacije ili druge vrste informacija koje dostavite ovom Sajtu ili u kompaniji NTC EDU  povodom ovog sajta (“Informacije”) neće biti smatrani za poverljive ili vlasničke.  NTC EDU  će biti isključivi vlasnik svih informacija prikupljenih na Sajtu ili u vezi sa njim.  NTC EDU nema nikakve obaveze u odnosu na takve informacije i slobodan je da ih koristi bez ograničenja za bilo koje svrhe (kao što je upotreba, reprodukcija, modifikacija, objavljivanje, (re)distribucija, javno prikazivanje itd.) i bez navođenja izvora.

Zabranjeno je postavljati ili prenositi na Sajt ili sa njega bilo kakve protivzakonite, preteće, klevetničke, ponižavajuće, obscene, pornografske ili druge materijale koji krše bilo koje zakone.

Poručivanje i plaćanje

1. Naše proizvode možete poručiti veoma jednostavno putem našeg sajta. Ako Vam tokom poručivanja nešto nije jasno ili imate bilo kakvo pitanje slobodno nam se javite na [email protected] i mi ćemo odgovoriti u što kraćem roku.

2. Pri pregledu proizvoda odaberite količinu koju želite i kliknite na dugme „Dodaj u korpu“. Po poručivanju prvog proizvoda možete nastaviti kupovinu ili ukoliko ste odabrali sve što želite kliknite na dugme „pogledaj korpu“, a nakon toga „nastavite sa plaćanjem“ koja će Vas preusmeriti na stranicu gde je potrebno da unesete svoje podatke.

3. U svakom trenutku klikom na ikonicu korpe možete pregledati proizvode koje ste izabrali i izvršiti promenu ukoliko je potrebno.

4. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima, agencija nije u sistemu PDV-a, platnim karticama ili pouzećem. Isporuka proizvoda naručenih preko shop-a se vrši na teritoriji Republike Srbije.

Dostava robe i eventualna ograničenja

Po prijemu Vaše porudžbine, dobićete automatsku poruku sa potvrdom porudžbine kao i detalje isporuke, ukoliko ne dobijete poruku znači da porudžbina nije potvrđena. U tom slučaju posetite sajt ponovo i proverite da li su proizvodi još uvek u korpi i potvrdite kupovinu. Potrebno je da nama i Vama stigne email sa porudžbenicom. Ukoliko se to ne desi javite nam se na [email protected], kako bi proverili gde je došlo do greške.

2. Porudžbine šaljemo utorkom i četvrtkom, ukoliko neki proizvod nije dostupan kontaktiraćemo Vas u cilju pronalaženja najboljeg rešenja. Tokom vikenda i praznika sve porudžbine šaljemo prvog radnog dana.

3. Troškove slanja snosi kupac prema cenovniku Post Express kurirske službe. Masu naših proizvoda možete pogledati ovde

4. Dostava se vrši svakog radnog dana u periodu od 8 do 17 h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Ukoliko ne budete kod kuće u trenutku isporuke kurir će ostaviti papir pomoću koga preuzimate paket u navedenoj pošti dan najranije  nakon što je pokušana isporuka, a najkasnije 5 radnih dana nakon pokušaja isporuke. Ukoliko Vam roba ne stigne u roku od 7 dana od dana poručivanja molimo da nas kontaktirate na mail [email protected].

5. Prodavac ne snosi odgovornost za nemogućnost dostavljanja robe kupcu usled okolnosti  koji predstavljaju krivicu na strani kupca (nedostupnost kupca, pogešno uneseni lični podaci kupca u porudžbenici i sl.) Niti u tom smislu može snositi bilo kakve troškove.

Reklamacije

U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača, (Sl.gl.RS br.62/2014) obrazac ‘Izjave o odustanku od ugovora’ možete dostaviti na e-mail adresu [email protected] ili na adresu NTC EDU, Danila Kiša 7a, 21000 Novi Sad.

Kupac na našoj web prodavnici ostvaruje pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija izjavom o odustanku od ugovora ukoliko je poslao prodavcu u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u državinu kupca, odnosno trećeg lica koje je odredio kupac a koje nije prevoznik.

Kupac snosi troškove, koji nastaju pri vraćanju robe. Robu je potrebno u originalnoj ambalaži dostaviti na adresu adresu NTC edu, Danila Kiša 7a, 21000 Novi Sad.

Proizvodi moraju biti nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, mora biti priložen originalni račun i obrazac – izjava o odustanku od ugovora.

Kupac može u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija da bez navođenja razloga odustane od ugovora. Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata prodavcu.

Član 33. Zakona o zaštiti potrošača

Ako potrošač ostvari pravo na odustanak od ugovora , smatra se da ugovor nije ni zaključen i nastaju obaveze propisane čl. 34 i 35 ovog zakona.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku.

Reklamacija proizvoda

Za sva pitanja u vezi reklamacija molimo da nam pišete na [email protected], kako bi u što kraćem roku rešili situaciju. Ako ste u mogućnosti pošaljite nam fotografije oštećenog proizvoda na [email protected].

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Reklamacije na oštećenje u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe.

Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak delova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi delovi su na broju, potpišite prijem pošiljke.

Reklamacije na podatke ili pogrešnu vrstu robeUkoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, kontaktirate putem e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail: [email protected] i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku, odgovorćemo potrošaču na izjavljenu reklamaciju elektronskim putem (e-mail) tako što ćemo potvrditi prijem reklamacije, odnosno saopštiti broj pod kojim je zavedena Vaša reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za odgovor na reklamaciju je 8 radnih dana a za rešavanje reklamacije je 15 radnih dana od trenutka prijave iste.

Izjava o konverziji 

All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.


Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Dok ste u poseti našoj prodavnici, pratimo sledeće:

Proizvodi koje ste gledali: ovo ćemo koristiti da Vam, na primer, prikažemo proizvode koje ste nedavno gledali
Lokaciju, IP adresu i tip pretraživača: ove podatke koristimo za stvari kao što su računanje dostave
Adresa za dostavu: tražićemo Vam da unesete ovaj podatak kako bismo, primera radi, procenili dostavu pre nego što plasirate porudžbinu i poslali Vam porudžbinu!
Takođe ćemo koristiti kolačiće da pratimo sadržaj korpe dok Vi pregledate naš sajt.

Kada kupujete kod nas,tražićemo vam da dostavite sledeće informacije o Vama: ime i prezime, kućnu adresu, adresu dostave, adresu e-pošte, telefonski broj i detalje platne kartice. Ove informacije koristimo da bismo:

Send you information about your account and order
Vam poslali informacije o Vašem nalogu i porudžbini
Odgovorili na Vaše zahteve, uključujući refunde i žalbe
Proknjižili uplate i sprečimo prevare
Bili saglasni sa našim pravnim obavezama, kao na primer računanje poreza
Poboljšali ponudu naše prodavnice
Vam slali marketinške poruke, ako izaberete da ih primate
Ako napravite nalog, pohranićemo Vaše ime, adresu, adresu e-pošte i broj telefona, što će biti upotrebljeno da se popuni obrazac potvrde kupovine pri budućim narudžbinama

Takođe ćemo sačuvati komentare ili recenzije, ako odlučite da ih ostavite.

Ko u našem timu ima pristup

Članovi našeg tima imaju pristup informacijama koje nam dostavite. Na primer, i Administratori i Menadžeri prodavnice mogu da pristupe sledećem:

Informacije o narudžbini, kao npr. šta je kupljeno, kada je kupljeno i gde treba poslati, i Informacije o kupcu, kao što su Vaše ime, adresa e-pošte, informacije o fakturisanju i isporuci.
Članovi našeg tima imaju pristup ovim informacijama kako bi pomogli u realizaciji narudžbina, obradi zahteva za refundaciju i kako bi vam pružili podršku.

Šta delimo sa drugima

Delimo informacije sa trećim licima koja nam pomažu da vam pružimo usluge u vezi sa porudžbinama i prodavnicom.

Koja prava imate nad vašim podacima

Ako ste nas kontaktirali putem kontakt forme ili se prijavili na newsletter,  ili ste pisali komentare, možete zatražiti preuzimanje izvozne datoteke ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili.

Takođe, možete zatražiti brisanje svih ličnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namene.

Kontaktirajte nas na [email protected] ukoliko želite da zatražite brisanje svih ličnih podataka.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram