Bez straha do šaha

(3 recenzije korisnika)

3.500,00 RSD sa PDV

NTC šah je igra koja kod deteta razvija širok spektar sposobnosti i znanja koje pozitivno utiču na ukupni razvoj. Svojim sadržajem, pravilima i neobičnim načinom igre motiviše decu da uđu u svet šaha. Igra animira decu i podstiče im pažnju i istrajnost, dok postepeno ovladavaju sopstvenim impulsima.
Ukoliko ste iz Slovenije igru možete poručiti putem sledećeg LINKA.
Kategorija:

Opis

Video uputstvo na engleskom, 1. deo: https://www.youtube.com/watch?v=DgfMmaC7mXI
Video uputstvo na engleskom, 2. deo: https://www.youtube.com/watch?v=89vothcR0qI&t=32s
NTC šah je igra koja kod deteta razvija širok spektar sposobnosti i znanja koje pozitivno utiču na ukupni razvoj. Svojim sadržajem, pravilima i neobičnim načinom igre motiviše decu da uđu u svet šaha. Igra animira decu i podstiče im pažnju i istrajnost, dok postepeno ovladavaju sopstvenim impulsima. NTC šah osposobljava dete da samostalno predviđa, kombinuje, zaključuje i misli. Dete rešava problemske situacije i angažuje intuiciju. Prati poteze protivnika i na osnovu toga, gradi ličnu strategiju.
Bez straha do šaha kod dece podstiče:
 • poboljšanje koncentracije
 • razvoj fine motorike
 • razvoj vizuelnih i matematičko-logičkih sposobnosti
 • povezivanje, kombinovanje i pronalaženje novih ideja, što doprinosi razvoju funkcionalnog znanja.
Igra Bez straha do šaha je na drugoj međunarodnoj konferenciji “Novi izazovi u edukaciji” proglašena je za “NTC igru godine 2018”.  Autori igre su Ranko Rajović i Marina Ilić.

Dodatna informacija

Težina 0,980 kg

3 recenzije za Bez straha do šaha

 1. Tijana

  Moje dete je dobilo ovu igru za peti rodjendan. Vrlo brzo smo je naucili jer su instrukcije i objasnjenja napisani jasno i razumljivo u formi male knjige koju dobijate uz igru.
  Tabla i slicice su od tvrdog kartona i izdrzace mnoge partije. Kutija je prakticna i u nju staju sve komponente igre sto je vazno za skladistenje.
  Mehanizam igre je brz, jasan a u isto vreme “drzi” paznju igraca. Sve je osmisljeno da dete nauci poteze tri figure u sahu, na lak i prihvatljiv nacin, sakupljanjem slicica.
  Sve u svemu igra koju preporucujem svima koji ulaze u svet saha. Kod nas se sve cesce “trazi” iako imamo mnostvo drugih igara.

 2. Ivana

  U potpunosti se slažem sa g-đom Tijanom. I naše dete je sa 5 godina počeo da igra ovu igru. Sa ponosom mogu da kažem da konačno igramo i radimo kvalitetno nešto a da ga pažnja ne prolazi posle 15′.Igra je postala prva stvar koja se uzima u ruke kad imamo aktivnost, rado joj se vraća i sa uživanjem se igra. Raduje me jako jer je počeo da razmišlja jedan korak unapred, tj. da igra jedan “prazan” potez ne bi li u drugom već uzeo sličicu. Zaista odlična igra!!!

 3. Jelena (proveren vlasnik)

  Igra je fenomenalna. Moje dete ga obozava.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram