Razmišljaj prstima

3.500,00 RSD sa PDV

Razmišljaj prstima je igra pomoću koje deca aktiviraju i povezuju senzomotorne i asocijativne regije kore velikog mozga i razvijaju divergentno mišljenje (kreativnost i darovitost) i maštu. Dodatna vrednost igre:

  • Uvežbavanje pamćenja, koncentracije
  • Usvajanje novih pojmova
  • Razvoj komunikacije
  • Razvoj funkcionalnog mišljenja povezivanjem asocijacija i simbola

Uzrast: 6+

Vreme jedne partije: 10-15 minuta

Kategorija:

Opis

U igri je 10 kartica različitih taktilnih površina i 20 kartica različitih zastava.

Uz 10 kartica sa taktilnim površinama koje se koriste u igri, postoji još jedan špil istih takvih kartica koje se koriste tek na kraju igre. Prvi igrač na sto poređa 10 taktilnih kartica, a zatim uzima špil sa zastavama od kojih 10 poređa na sto tako da svaka zastava stoji pored jedne taktilne kartice. Drugi igrač ima zadatak da upamti koja zastava ide uz koji materijal, a za to ima 90 sekundi.  Svaku taktilnu karticu može da dodirne i da pređe prstima preko nje kako bi je što bolje upamtio. Kada istekne 90 sekundi drugi igrač zatvara oči, a prvi igrač uzima drugi špil taktilnih karata i daje mu u ruku jednu po jednu kartu. Drugi igrač stavlja taktilnu kartu između prstiju i izgovara državu za koju misli da stoji pored tog materijala. Cilj igre je da se upamti što veći broj parova kartica, pri čemu par čine jedna kartica sa taktilnom površinom i druga kartica sa zastavom.

Primenom NTC tehnika, poput nelogičnih priča i asocijacija, podstiče se korišćenje dodatnih kapaciteta mozga, a tako se lakše pamti.

Detaljno uputstvo za igru se nalazi u kutiji

Dodatna informacija

Težina 0,700 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Razmišljaj prstima”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram