NTC Tablić - Reč na potezu

(2 recenzije korisnika)

800,00 RSD

Prilikom igranja igre NTC tablić - Reč na potezu dete aktivira misaone procese pomoću kojih analizira, povezuje, klasifikuje, određuje dužinu reči, kombinuje i na taj način razvija matematičko-logičko razmišljanje i stvara dobru osnovu za razvoj funkcionalnog znanja.

Brisanje
Šifra proizvoda: N/A Kategorija:

Opis

NTC tablić - Reč na potezu igra se po sličnim pravilima poznate igre Tablić. Na 72 karte nalaze se azbučna slova (svih 30), u sledećem odnosu:
A,E,I,O,U,R - po 4 karte
Ostala slova - po 2 karte
Na 4 karte nalaze se NTC džokeri (2 plava i 2 crvena). Plavi džoker može zameniti bilo koji samoglasnik, a crveni džoker može zameniti bilo koji suglasnik. Na početku partije špil od 76 karata se promeša i na talon se postavljaju 4 izvučene karte okrenute licem nagore. Zatim, svaki igrač dobije po 3 karte i igra može da počne.

Primer poteza

Igrač kod sebe ima npr. karte sa slovima: A, R i P. Na talonu stoje slova: I, F, M i V. Igrač može da izvuče svoju kartu sa slovom R i pokupi sa talona karte sa slovima I i M izgovarajući reč - MIR. Reč se formira i karte se odnose isključivo s jednom svojom kartom i odgovarajućim kartama s talona. Na kraju partije se prebrojavaju karte i ko je skupio više, pobedio je.

Razvojna vrednost igre - dr Ranko Rajović

Prilikom igranja igre NTC tablić - Reč na potezu dete aktivira misaone procese pomoću kojih analizira, povezuje, klasifikuje, određuje dužinu reči, kombinuje i na taj način razvija matematičko-logičko razmišljanje i stvara dobru osnovu za razvoj funkcionalnog znanja. Pored pomenutog, usvaja osnovna znanja o analizi i sintezi reči, što predstavlja uvod u formiranje reči i rečenica.

Dodatna informacija

Tip pisma

Ćirilica, Latinica

2 recenzije za NTC Tablić - Reč na potezu

  1. Dragica Markovic

    Igra je odlična. Ali je prava šteta što na karticama nije nacrtan neki predmet koji počinje na dato slovo. To bi u mnogome olakšalo raspoznavanje i učenje slova.

  2. Vladana

    Da li je mogla biti Ćirilica?

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram