NTC Tablić – Reč na potezu

(4 recenzije korisnika)

1.200,00 RSD sa PDV

Prilikom igranja igre NTC tablić – Reč na potezu dete aktivira misaone procese pomoću kojih analizira, povezuje, klasifikuje, određuje dužinu reči, kombinuje i na taj način razvija matematičko-logičko razmišljanje i stvara dobru osnovu za razvoj funkcionalnog znanja.

Šifra proizvoda: N/A Kategorija:

Opis

NTC tablić – Reč na potezu igra se po sličnim pravilima poznate igre Tablić. Na 63 karte nalaze se azbučna slova (svih 30), u sledećem odnosu:

A,E,I,O,U – po 4 karte

R – po 3 karte

LJ, Ž, Ć, Đ, DŽ, Š, C, F, NJ, Č, H – po jedna karta
Ostala slova – po 2 karte

Na 4 karte nalaze se NTC džokeri (2 plava i 2 crvena). Plavi džoker može zameniti bilo koji samoglasnik, a crveni džoker može zameniti bilo koji suglasnik. Na početku partije špil od 76 karata se promeša i na talon se postavljaju 4 izvučene karte okrenute licem nagore. Zatim, svaki igrač dobije po 3 karte i igra može da počne.

Primer poteza

Igrač kod sebe ima npr. karte sa slovima: A, R i P. Na talonu stoje slova: I, F, M i V. Igrač može da izvuče svoju kartu sa slovom R i pokupi sa talona karte sa slovima I i M izgovarajući reč – MIR. Reč se formira i karte se odnose isključivo s jednom svojom kartom i odgovarajućim kartama s talona. Na kraju partije se prebrojavaju karte i ko je skupio više, pobedio je.

Razvojna vrednost igre – dr Ranko Rajović

Prilikom igranja igre NTC tablić – Reč na potezu dete aktivira misaone procese pomoću kojih analizira, povezuje, klasifikuje, određuje dužinu reči, kombinuje i na taj način razvija matematičko-logičko razmišljanje i stvara dobru osnovu za razvoj funkcionalnog znanja. Pored pomenutog, usvaja osnovna znanja o analizi i sintezi reči, što predstavlja uvod u formiranje reči i rečenica.

Dodatna informacija

Težina 0,157 kg
Tip pisma

Ćirilica, Latinica

4 recenzije za NTC Tablić – Reč na potezu

 1. Dragica Markovic

  Igra je odlična. Ali je prava šteta što na karticama nije nacrtan neki predmet koji počinje na dato slovo. To bi u mnogome olakšalo raspoznavanje i učenje slova.

 2. Vladana

  Da li je mogla biti Ćirilica?

 3. Jelena (proveren vlasnik)

  Idea je odlicna, ali se mala deca ne snalaze bas najbolje jer ima jako malo samoglasnika za najmanji uzrast. Sto se tice skolaraca (od drugog razreda) odlicna igra.

 4. Марија

  Одлична игра. Забавна и за млађе и за старије. Уживали смо у учењу, дружењу и игри. Препоручујемо свима.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram