Održana prva međunarodna konferencija NOVI IZAZOVI U EDUKACIJI

U termama Čatež, nedaleko od grada Brežice u Sloveniji, održana je prva međunarodna stručno-naučna konferencija „Novi izazovi u edukaciji“. Na ovogodnišnjoj konferenciji okupili su se učesnici iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine kako bi u 2 dana podelili svoje znanje i iskustvo, kako bi pokrenuli nove ideje i poboljšali rad u obrazovnim institucijama.

Imajući u vidu različitost institucija koje stoje iza organizacije: Centar za socialno pedagogiko pri Pedagoški fakultetu v Kopru, Centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju iz Čačka, Centar za edukaciju NTC  i Centar za obrazovanje i savjetovanje Informo iz Pule, jasno je da su u 2 dana bile pokrenute mnogobrojne i različite teme. Bilo je reči o postmodernističkom društvu i obrazovanju – njihovoj kritici i konkretnim predlozima promene, o ulozi NTC programa za razvoj dece i primerima programa iz prakse, o transformativnim oblicima učenja, o unapređivanju rada sa decom sa posebnim potrebama, o potrebi stvaranja obrazovnih centara i važnosti promocije značaja ranog obrazovanja, o važnosti igranja, o tome kako probuditi prekopotrebnu kreativnost i inovativnost… Plenarna predavanja održali su dr Ranko Rajović (Pedagoški fakultet, Koper), prof. Mitja Krajnčan (Pedagoški fakultet, Koper), prof. Milan Matijević (Učiteljiski fakultet, Zagreb), i Uroš Petrović (centar za edukaciju NTC, Novi Sad). Iako su teme pokrivale mnoge oblasti, zajedničko svima koji su se okupili bila je želja za promenom trenutnog načina rada sa decom, boljim razumevavanjem današnjih generacija i želja za odgovorima na mnogobrojna pitanja iz oblasti edukacije i obrazovanja.

 

Program konferencije možete preuzeti na sledećem linku:

PROGRAM – NIUE 2016

Zbornik sažetaka možete preuzeti na sledećem linku:

ZBORNIK SAŽETAKA – NIUE 2016

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram