Otpočela implementacija projekta “NTC FOR ALL”

U okviru ERASMUS+ Programa, aktivnost strateška partnerstva, odobren je projekat „NTC za sve – sve što zaista treba da znam naučio sam u vrtiću“ – „NTC FOR ALL – All I really need to know I learned in a kindergarten” (Ugovor o donaciji br: 2017-1-SK01-KA201-035382). Projektne aktivnosti trajaće 24 meseca, počev od 1. septembra 2017. do 31. avgusta 2019. godine.
Partnerstvo za implementaciju projekta “NTC FOR ALL” obuhvata pet institucija koje svoje redovne aktivnosti sprovode u oblasti obrazovanja i to dve iz Slovačke i po jednu iz Češke, Slovenije i Srbije (Cesta fantázie/Fantao o.z. Slovačka – vodeći partner, INAK Slovačka, NTC EDU Srbija, Modra pikica Slovenija, MONTESSORI SCHOOL Česka – kao partneri).
U okviru projekta planirani su sledeći rezultati:

  • Izrada O1/PRIRUČNIKA ZA UČITELJE sa standardima NTC metodologije. Priručnik je namenjen vaspitačima u predškolskim ustanovama i pružiće detaljne informacije o konceptu NTC programa sa posebnim fokusom na malu decu uzrasta od 3 do 7 godina, opisujući njegove prednosti i direktne metode koje vaspitači mogu da koriste u cilju implementacije ovog programa
  • izrada O2/INSPIRACIJA za edukativne NTC aktivnosti – online baza podataka sa najmanje 50 ideja za aktivnosti usmerene na razvijanje kreativnosti i funkcionalnog znanja za ciljnu grupu male dece od 3 do 7 godina. Aktivnosti će se u potpunosti zasnivati na NTC programu i njegovim metodama.
  • Izrada O3/PROGRAMA OBUKE o NTC metodologiji – predstavlja složeni materijal za postizanje relevantnog i visokog kvaliteta veštine i kompetencije za korišćenje NTC metodologije, uz kombinaciju treninga licem u lice sa učenjem na daljinu, zasnovanom na korišćenju O1/PRIRUČNIKA i implementaciji ideja iz O2/INSPIRACIJA ZA NTC ACTIVITIES, a podržano uz 3 online modula, koji služe kao motivacioni alati za aktivno učešće u obuci.

NTC metod ima za cilj poboljšanje funkcionalnog razmišljanja kod dece, što znači sposobnost da se bolje razume i koristi znanje za rešavanje novih problemskih situacija. Funkcionalno razmišljanje poboljšava intelektualne sposobnosti dece, izaziva njihov
prirodni interes i radoznalost kroz zanimljive zadatke i igre. Projektom ćemo postići prenos ovakvog pristupa iz zemlje, gde je program nastao (Srbija) u zemlje, gdje se NTC koncept manje koristi ili ne koristi (SI, SK, CZ).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram