Nelogična priča – NTC kocke

1.700,00 RSD sa PDV

Nelogična priča – NTC kocke predstavljaju igru pomoću koje možete vežbati nelogične priče, a time podsticati maštu, kreativnost i aktivaciju misaonih procesa. Igra je osmišljena tako da može da bude i takmičarskog karaktera. U uputstvu možete pronaći i dodatak kako kocke, pored pričanja nelogične priče, možete da korisite za bonus igru „Brzalice – smešno lice“.

Nema na lageru

Kategorija: Oznaka:

Opis

Autor igre: Ranko Rajović

Stručni saradnici: Marina Ilić, Vuk Rajović, Nemanja Bojanić, Jelena Vukić, Danica Mojić

Naziv igara:  “Nelogične priče – NTC kocke“  i “ Brzalice – smešno lice”

Uzrast: 4+ Igrači: od 2 do 6

Sadržaj: 6 ilustrovanih kockica, blok papira za upisivanje bodova, uputstvo

Na kockicama su ilustracije različitih pojmova.

Kocka 1. Slon, pauk, puž, mrav, kobra, noj

Kocka 2. Pekar, stolar, slikar, poštar, vatrogasac, astronaut

Kocka 3. Brod, balon, bicikl, pustinja, vodopad, lavirint

Kocka 4. Reket, lonac, čekić, sto, kofer, gitara

Kocka 5. Brazil, Australija, Italija, Egipat, Mađarska, Kina

Kocka 6. Francuska, Grčka, Japan, Meksiko, Holandija, Indija

Nelogične priče

Mozak je organ za preživljavanje i uključuje rezervne kapacitete kada je nešto nelogično, radi provere da li je u pitanju nešto opasno po život. Da li je to nelogično nešto realno ili je zamišljeno, nije ni važno, jer mozak ima svoje obrasce reakcije i automatski uključuje rezervne regije.  Nelogične priče aktiviraju upravo te regije, te na ovaj način, kroz igru, deca pokušavaju da sakupe što više bodova i trude se da osmisle što bolje (nelogičnije priče). Tako aktiviraju asocijativne regije, koje su važne za razvoj kreativnosti i divergentnog razmišljanja, što je veoma važno za razvoj misaonih procesa i funkcionalnog znanja.

Misaone serijacije i klasifikacije

Na kockama sa zastavama brojevi su stavljeni tako da označavaju države po veličini. Na ovaj način kocke dobijaju još jedan edukativni razvojni element, koji deci pomaže da nauče zastave, ali i ovladaju pojmom veličine što koristimo u NTC igrama koje razvijaju matematičko logičko razmišljanje (igre serijacije i klasifikacije).

Brzalice i asocijacije

Posebno za ovu igru, NTC stručni tim osmislio je brzalice, koje su asocijacije na pojedine države. Dete baci kocku za zastavom i izgovara brzalicu 3 puta. Ubacili smo i drugu kocku da bismo dobili i broj ponavljanja brzalice (od 1 do 6). Ovu ideju za drugu kocku je objavila Danila Mojić u okviru NTC priručnika „Učenje je igra“. 

Dodatna informacija

Težina 0,210 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Nelogična priča – NTC kocke”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram